EnglishSlovak

Od káblových zväzkov k rúškam

  • Domov
  • Od káblových zväzkov k rúškam
31 mar
0

Rúška sa stali nutnosťou vo veľmi krátkom čase, odrazu ich potrebujú milióny ľudí. Kde ich však vziať, keď lekárne a špecializované obchody hlásia nulové zásoby? Ako už toľkokrát v minulosti, aj táto situácia preverila životaschopnosť silných ľudí a firiem, ktoré majú to šťastie, že ich takíto ľudia vedú.

Ako napríklad Miroslav Jurica a Mikuláš Sádecký, konatelia spoločnosti S&J Group, s.r.o. z Hornej Súče v okrese Trenčín. Pôvodne chránená dielňa je dnes integračným sociálnym podnikom, ktorý zamestnáva vyše 30 zamestnancov, z nich väčšinu so zdravotným znevýhodnením. Začínali s podnikateľskými aktivitami v oblasti elektrotechnického priemyslu, neskôr činnosť rozšírili o potravinársku výrobu. A dnes? Šijú ochranné rúška. Hoci sami bojujú o prežitie a sú vďační za každý cent, nemajú problém rúška aj podarovať. Napríklad lekárom do Fakultnej nemocnice v Trenčíne alebo úradníkom, ktorí riskovali nákazu v jednoduchých jednorazových rúškach, hoci za deň vybavili množstvo stránok. Určite ich potešil dar registrovaného sociálneho podniku v podobe 170 ks kvalitných bavlnených antibakteriálnych rúšok.

Konatelia dokonca uvítajú, ak sa im podarí prijať nových zamestnancov, ktorí pomôžu so šitím, aby mohli naplniť všetky objednávky.

Rúško od spoločnosti ABTEX - dvojvrstvové, bavlnené.

V posledných troch týždňoch prešla na šitie kvalitných bavlnených dvojvrstvových rúšok aj chránená dielňa spoločnosti ABTEX. Ako hovorí jej majiteľ Peter Hirjak: „Disponujeme kvalitnou tkaninou s Oekotex certifikátom a máme skladom aj dostatok všetkých potrebných materiálov,“ a pokračuje priam vizionársky, „rúško bude onedlho novým významným marketingovým nosičom. Vyvinuli sme technológiu potlače rúšok, ktorú máme ako jediní na slovenskom trhu. Naša firma je zároveň chránenou dielňou a na cenu rúška je možné uplatniť si odpočet chránenej dielne vo výške 100%.“

Dokedy nás bude korona vírus strašiť, známe nie je. Ale jedno vieme – vďaka šikovným ľuďom a našej disciplinovanosti sa mu vieme brániť. Ak by niekto potreboval nové kvalitné rúška pre seba a svojich blízkych, priateľov, kolegov, zamestnancov, s dôverou sa môže obrátiť aj na sociálny podnik S&J Group, s.r.o. alebo chránenú dielňu ABTEX.

Leave A Comment