EnglishSlovak

Koronavírus odhaľuje srdcia na pravom mieste

  • Domov
  • Koronavírus odhaľuje srdcia na pravom mieste
23 mar
0

Ide podnikanie a veľké srdce dokopy? V sociálnom podnikaní určite. Veľké srdce stálo pri zrode každého jedného sociálneho podniku, ktorý funguje najmä preto, aby dal prácu zraniteľným a znevýhodneným osobám, aby ponúkol služby komunite, ktorej by sa inak nedostali, aby pomohol rozvoju svojho regiónu. A veľké srdce sa ukázalo aj teraz, keď mnoho sociálnych podnikov zareagovalo na nové potreby svojho viac či menej blízkeho okolia a vyrába ochranné pomôcky proti pliage zvanej koronavírus.

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí nečakali a pružne začali s výrobou momentálne nedostatkového tovaru s cenou zlata – ochranných rúšok. Medzi prvými bol Mestský podnik Snina, s.r.o., ktorý vo svojej krajčírskej dielni šije ochranné rúška na ústa zo 100%-nej bavlny, vhodné na opakované použitie. Za priaznivú cenu si ich možno objednať aj telefonicky – všetky konkrétne údaje sú k dispozícii na webe – stačí zadať do vyhľadávača názov podniku.

V obci Drahňov má sídlo registrovaný sociálny podnik Tvoríme s.r.o., ktorý tiež vrhol svoje tvorivé sily do výroby rúšok. Za deň ušijú 300 kusov, už pokryli potrebu svojej obce a za priaznivú cenu ponúkajú voľné kapacity verejnosti.

Všetkých zamestnancov sociálneho podniku Stráne Invest RSP, s.r.o. i ďalšie šikovné ženy zapojili do výroby rúšok v obci Stráne pod Tatrami.

Svoje lisy využívajú na vysekávanie tvarov rúšok v JUVEX s.r.o. v Častkovciach, krásne antibakteriálne rúška s potlačou vyrába S & J Group, s.r.o. v Trenčíne, ale napríklad aj subjekty, ktoré sa momentálne ešte len uchádzajú o registráciu sociálneho podniku – Renitex s.r.o. v Handlovej, CONTI –  eco s.r.o. v Púchove, ELSTROTE spol s.r.o. v Dolnej Maríkovej a mnoho ďalších.

Nezaostávame ani my, koordinátorka Evka z Trenčína už ušila vo voľnom čase so svoju mamou viac ako 500 rúšok a posiela ich lekárom, predavačkám v obchodoch, poštárkam…

Ako ona, tak aj všetci ostatní zamestnanci regionálnych centier sociálnej ekonomiky sú stále k dispozícii pre všetkých záujemcov o informácie a pomoc mailom alebo telefonicky. Všetky kontaktné údaje sú k dispozícii na stránke Regionálne centrá sociálnej ekonomiky, neváhajte sa s nami spojiť, sme tu pre vás.

Leave A Comment