EnglishSlovak

Možnosť vyhľadania miest s bezbariérovým prístupom v Google Maps

  • Domov
  • Možnosť vyhľadania miest s bezbariérovým prístupom v Google Maps
29 máj
0
Cestovanie bude pre ľudí so zdravotným postihnutím o niečo jednoduchšie. Najznámejšia bezplatná, online mapová služba Google Maps od spoločnosti Google, ktorá ponúka prehľadné mapy a satelitné snímky celého sveta, najnovšie prináša aj možnosť vyhľadávania bezbariérových miest.

Google prostredníctvom svojho blogu oznamuje, že v rámci aktualizácie aplikácie prináša prehľad miest s bezbariérovým prístupom.

Muž na vozíku pred plážou .Obrázok od LonelyTaws z Pixabay
Obrázok od LonelyTaws z Pixabay

Predstavte si, že plánujete a tešíte sa na výlet, že uvidíte nové miesto a získate nové zážitky. Väčšina z nás si nevie predstaviť, aké frustrujúce musí pre človeka byť, ak sa po absolvovaní dlhej cesty, nakoniec na dané miesto vôbec nedostane, pretože je pre neho – ako zdravotne postihnutého človeka nedostupné. Začnú sa objavovať prekážky ako sú nedostupné toalety, schody, úzke dvere, atď., ktoré zdraví ľudia nevnímajú.

Mapa a notebook. Obrázok od StockSnap z Pixabay
Obrázok od StockSnap z Pixabay

Google preto do aplikácie Google Maps pridáva možnosť vyhľadávania miest, ktoré sú prístupné pre všetkých bez obmedzení. Vďaka tejto funkcii si ľudia so zdravotným obmedzením jednoducho a bez námahy vyhľadajú miesta a destinácie, ktoré sú pre nich prístupné.

Obrázok od William Iven z Pixabay

Funkciu je možné aktivovať v nastaveniach pod položkou „Accessible Places“, teda Prístupné miesta. Ako je možné funkciu aktivovať, sa môžete pozrieť vo videu nižšie. Video zároveň zachytáva, ako sa budú zobrazovať výsledky vyhľadávania.

Keďže ide o úplne novú funkciu tejto aplikácie, nejaký čas bude pravdepodobne trvať, kým bude dostupná vo všetkých regiónoch. Veríme, že čoskoro bude plne funkčná aj na Slovensku.

Zdroj: Google

Leave A Comment